• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Παρουσίαση 3 Travel Projects στην 5η International Tourism Expo

Παρουσίαση τριών εκθέσεων από τα Travel Projects "#my_greece", "#My_Andros", "My_Saronikos" στην 5η Athens International Tourism Expo

Η ομάδα μας παρουσίασε εκθέσεις φωτογραφίας από τα 3 ταξιδιωτικά της Projects #My_Greece, #My_Andros & #My_Saronikos στην 5η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Athens International Tourism Expo" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Metropolitan Expo. Τρεις υπέροχες εκθέσεις φωτογραφίας, 572 έργα συνολικά, πάνω από 350 συμμετέχοντες φωτογράφοι!

Οι ομορφιές της Ελλάδας παρουσιάστηκαν μέσα από τις εκθέσεις μας και εντυπωσίασαν παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, δείχνοντας τους ότι η χώρα μας είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Επιπλέον, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα ταξιδιωτικά της projects σε Δήμους, Περιφέρειες, Οργανισμούς και άλλους παράγοντες του Ελληνικού τουρισμού. Στόχος μας είναι νέες καλλιτεχνικές συνεργασίες που θα μας δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουμε κι άλλες περιοχές, να παρουσιάσουμε στο κοινό τις ομορφιές της χώρας μας και τη δουλειά όλων των φωτογράφων που συμμετέχουν στις δράσεις μας και να ζήσουμε μαζί νέες, μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.


ΤΑ PROJECTS ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ:

Project "#My_Greece, η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων":

Η έκθεση φωτογραφίας "#my_greece, Η Ελλάδα μέσα από τo βλέμμα 270 insta-φωτογράφων" είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου. Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι της Ελληνικής κοινότητας του Instagram κατέθεσαν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και αφηγήθηκαν μέσα από τα έργα τους την δική τους Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέκυψαν κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2017. Μέχρι την λήξη του διαγωνισμού, η ομάδα μας έλαβε περισσότερα από 600 emails και πάνω από 2000 φωτογραφίες, από τις οποίες ξεχώρισαν οι 270 (μια φωτογραφία ανά φωτογράφο) που αποτέλεσαν τα έργα της έκθεσης.

Η έκθεση #My_Greece παρουσιάστηκε στην Αθήνα (Πολυχώρος Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ), στα Χανιά (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου), στην 33η & 34η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia στην Θεσσαλονίκη (TIF HELEXPO), στα Τρίκαλα (Μουσείο Τσιτσάνη), στο 18o Athens Technopolis Jazz Festival (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων), στην Athens International Tourism Expo 2018 (Metropolitan Expo), στην Ναύπακτο (Κέντρο Πολιτισμού Παλαιά Σφαγεία) και σήμερα φιλοξενείται μόνιμα εν πλω, στο F/B «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ANEK LINES.

Η έκθεση συνοδεύτηκε από την έκδοση ομώνυμου φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων BELL, το οποίο διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Το λεύκωμα έχει διακριθεί στα Public Book Awards 2018 ως ένα από τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία στην κατηγορία Ευ Ζην. Τα έσοδα από την πώληση του λευκώματος, που αντιστοιχούν στα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και της ομάδας, προσφέρονται εξ΄ολοκλήρου στον Εθελοντικό, Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», για την οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.

Στιγμιότυπα από την έκθεση #My_Greece στην 5η Athens International Tourism Expo:


Project "#My_Andros, η Άνδρος μέσα από το βλέμμα 116 insta-φωτογράφων":

Η έκθεση φωτογραφίας “#Μy_Andros” παρουσιάζει μέσα από 270 έργα, τα μαγευτικά τοπία, τις υπέροχες αρχιτεκτονικές, τα αξιοθέατα, την φιλοξενία των ανθρώπων, τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Άνδρου που θα γνωρίσει ο ταξιδιώτης όταν επισκεφθεί το υπέροχο αυτό νησί. Πάνω από 100 ταλαντούχοι φωτογράφοι, μέσα από ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις και δημιουργική ματιά, μας ξενάγησαν εικονικά στο νησί, έναν ταξιδιωτικό προορισμό γεμάτο φανερούς και κρυμμένους φωτογραφικούς θησαυρούς, που έχει αγαπηθεί από όλο τον πλανήτη.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέκυψαν από το φωτογραφικό Project "#My_Andros" που διοργάνωσε την Άνοιξη του 2018 η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου CTN ANDROS (andros.travel), υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου (www.andros.gr). Πάνω από 100 φωτογράφοι Instagramers φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο νησί για τρεις ημέρες με σκοπό να εξερευνήσουν τις ξεχωριστές του ομορφιές και να τις αναδείξουν μέσα από τις φωτογραφίες τους.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2018 τμηματικά σε 3 εκθεσιακούς χώρους του νησιού, στο Μπατσί, την Χώρα και το Κόρθι, το Φθινόπωρο του ίδιου έτους ολοκληρωμένη στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ, στην Αθήνα, μέρος αυτής παρουσιάστηκε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, στην Θεσσαλονίκη και αργότερα, ολοκληρωμένη στην Athens International Tourism Expo 2018.

Η πρωτοβουλία της ομάδας μας με το project #My_Andros, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το δίκτυο CTN ANDROS υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, απέσπασε το βραβείο Bronze στην κατηγορία «Content marketing strategy» (Αξιέπαινης στρατηγικής για την διεθνή προβολή του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου), στα Greek Tourism Awards 2019

Στιγμιότυπα από την έκθεση #My_Andros στην 5η Athens International Tourism Expo:


Project "#My_Saronikos":

Η έκθεση φωτογραφίας “#My_Saronikos παρουσιάζει μέσα από 60 φωτογραφίες, τις μοναδικές εικόνες της περιοχής του Δήμου Σαρωνικού (Καλύβια, Κουβαράς, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Παλαιά Φώκαια). Μια πανέμορφη περιοχή της Αττικής που συνδυάζει υπέροχα φυσικά πράσινα τοπία, παραθαλάσσιους οικισμούς, βυζαντινούς ναούς και πολλούς κρυφούς φωτογραφικούς θησαυρούς, άγνωστους στο ευρύ κοινό.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέκυψαν από το φωτογραφικό Project "#My_Saronikos" που διοργάνωσε την Άνοιξη του 2018 η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού (www.saronikoscity.gr). Πάνω από 100 φωτογράφοι ξεναγήθηκαν στην περιοχή με σκοπό να εξερευνήσουν τις ξεχωριστές της ομορφιές και να τις αναδείξουν μέσα από τις φωτογραφίες τους. Η διαδικασία της φωτογράφισης περιλάμβανε και ένα ιδιαίτερα δημιουργικό κομμάτι, με την συμμετοχή μοντέλων που απογείωσαν την έμπνευση των φωτογράφων.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε τον Μάιο του 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγονησίου, ενώ μέρος της παρουσιάστηκε στο 5ο Photonet Day και στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, στην Θεσσαλονίκη και Athens International Tourism Expo 2018.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά«Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την ομάδα των Ελλήνων Instagrammers και ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε σε ένα τόσο ευρύ κοινό.»

Στιγμιότυπα από την έκθεση #My_Saronikos στην 5η Athens International Tourism Expo:


Περισσότερα Φωτογραφικά Στιγμιότυπα από την 5η Athens International Tourism Expo: tinyurl.com/gre-ite