• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Greek Instagramers Events

Creative Photography Community since 2013

 

 

Οι "Greek Instagramers Events" ιδρύθηκαν τον Αύγουστο του 2013 με στόχο την συσπείρωση της Ελληνικής κοινότητας των φίλων της φωτογραφίας και των κοινωνικών δικτύων (Instagram, Facebook), μέσα από πρωτότυπες φωτογραφικές δράσεις και δημιουργικές εμπειρίες. Σήμερα αποτελούν την μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική κοινότητα στη χώρα μας, με χιλιάδες ερασιτέχνες, επαγγελματίες και Social Media φωτογράφους από όλη την Ελλάδα.

 

Δημιουργικές Δράσεις:

Από το 2013, η ομάδα διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας. Στο ενεργητικό της ομάδας συμπεριλαμβάνονται πολυάριθμα φωτογραφικά projects, ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας πανελλήνιας εμβέλειας, φωτογραφικές εξορμήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, projects ανάδειξης περιοχών μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media, κ.α. Πλήρες ιστορικό των φωτογραφικών δράσεων της ομάδας μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Μέλη & Social Media:

Μέλη της ομάδας είναι όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, επαγγελματίες, ερασιτέχνες & social media φωτογράφοι. Η ομάδα αξιοποιεί κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram και το Facebook ως αφετηρία για την υλοποίηση των ομαδικών, δημιουργικών της δράσεων. Διατηρεί μια δυναμική παρουσία στα Social Media, με χιλιάδες ενεργούς και πιστούς ακόλουθους. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα projects της είναι ταλαντούχοι instagramers & influencers φωτογράφοι που διατηρούν δημοφιλή κοινωνικά profiles ή διαχειρίζονται μεγάλα hubs διεθνούς απήχησης. Οι δράσεις της ομάδας πραγματοποιούνται χωρίς κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες και αυτό επιτυγχάνεται με την στήριξη δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων λαμβάνοντας ως ανταποδοτικό όφελος σημαντική προβολή στα Social Media. Πρωτοποριακά φωτογραφικά projects με την λογική της ανταποδοτικής συνεργασίας έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, τουρισμού και διαφόρων άλλων κλάδων.

 

Συνεργασίες:

Η ομάδα Greek Instagramers Events έχει αναπτύξει αξιόλογες συνεργασίες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με δήμους, μουσεία, φορείς διοργάνωσης διεθνών εκθέσεων, τουριστικούς φορείς & πολιτιστικούς οργανισμούς, Social Media Influencers & Hubs κ.α. Μερικές από τις συνεργασίες της:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, "ΑΘΗΝΑΪΣ" Πολυχώρος Πολιτισμού, ΔΕΘ HELEXPO, Enterprise Greece, Leader Expo, Texnis Οργάνωση Θεάματος, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Δήμος Πειραιά, Destination Piraeus, Δήμος Άνδρου, CTN Άνδρου - Cycladic Tourism Network of Andros, Δήμος Σαρωνικού, Δήμος Λειψών, Δήμος Θεσσαλονίκης, TOB - Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, Εμπορικό Τρίγωνο Δήμου Αθηναίων, Open Schools Δήμου Αθηναίων, Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μουσείο Τσιτσάνη, Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, Σύλλογος "Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές", ANEK Lines, Bell Books, Press Photo Publications - Περιοδικό Φωτογράφος, Nexus Media, Pepper 96.6, Σχολές Φωτογραφίας, Εταιρίες φωτογραφικού εξοπλισμού κ.α.

 

gre bio dtr

 

Φιλοξενία Εκθέσεων:

Εκθέσεις φωτογραφίας της ομάδας έχουν φιλοξενηθεί σε:

ΑΤΤΙΚΗ: ΑΘΗΝΑΪΣ Πολυχώρος Πολιτισμού, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, 2ο ΓΕΛ «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Metropolitan EXPO, Public Συντάγματος, Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, 12η Photovision στο Tae Kwon Do, Photovision 2019 HELEXPO Αμαρουσίου, Τρίγωνο Δήμου Αθηναίων, Υπαίθρια έκθεση Αιόλου & Αγ. Ειρήνης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Casa Bianca, Δημαρχείο Θεσ/νίκης, Philoxenia ΔΕΘ HELEXPO

ΧΑΝΙΑ: Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πνευματικό Κέντρο Ιωαννιτών

ΑΝΔΡΟΣ: Χώρα, Μπατσί & Κόρθι

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Μουσείο Τατάνη (Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας)

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μουσείο Τσιτσάνη

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Κέντρο Πολιτισμού «Παλαιά Σφαγεία»

ΑΣΤΑΝΑ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Διεθνής Έκθεση «Future Energy»

ΕΝ ΠΛΩ: F/B Ελευθέριος Βενιζέλος ΑΝΕΚ Lines, κ.α.

 

Βραβεία - Διακρίσεις:

Το 2019 η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς Ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media.

Το φωτογραφικό λεύκωμα "#my_greece, η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων" διακρίθηκε στα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς, στην κατηγορία Ευ Ζην στα Public Book Awards 2018.

20190409ta (1)rth

 

Κοινωνική Δράση:

Οι δράσεις της ομάδας αποτελούν κίνητρο για δημιουργική ενασχόληση και ευχάριστη αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, δημιουργούν ευκαιρίες εθελοντισμού, συμβάλλουν στην διεύρυνση κοινωνικών επαφών και στην εξέλιξη γνώσεων γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας. Μέσα από τα φωτογραφικά της projects προβάλλεται η δουλειά και το ταλέντο των φωτογράφων που συμμετέχουν ενώ οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές δημιουργικές εμπειρίες, να γνωρίσουν υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας και να συμβάλλουν στην διεθνή της προβολή. Τα φωτογραφικά λευκώματα που εκδίδει η ομάδα σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους όπως οι Εκδόσεις BELL, ενισχύουν οικονομικά κοινωνικούς οργανισμούς και ιδρύματα όπως η "Κιβωτός του Κόσμου" , το "Μαζί για το Παιδί" κ.α., συμβάλλοντας στην στήριξη του κοινωνικού τους έργου. Οι δράσεις της ομάδας είναι ανοιχτές για όλους με ελεύθερη συμμετοχή.

 

gre bio mgl

 

Όραμα:

Όραμα της ομάδας Greek Instagramers Events αποτελεί η δημιουργία πρωτότυπων φωτογραφικών δράσεων που αναδεικνύουν την χώρα μας διεθνώς, συνεισφέρουν στην δικτύωση και την καλλιτεχνική εξέλιξη των ανθρώπων και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.


Οι "Greek Instagrammers Events" και οι δράσεις τους, δεν συνδέονται με τις εταιρείες Instagram ή Facebook και με κανέναν τρόπο δεν χρηματοδοτούνται, υποστηρίζονται ή ελέγχονται από αυτές.