• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Εγκαίνια έκθεσης #My_Katerini στην Κατερίνη

Εγκαίνια έκθεσης #My_Katerini στην Κατερίνη

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας #My_Katerini στο Κέντρο Τεχνών "Εννέα Μούσες" στην Κατερίνη.

Η ομάδα Greek Instagramers Events ολοκλήρωσε ένα ακόμα πρωτοποριακό Project ανάδειξης Ελληνικών ταξιδιωτικών προορισμών, παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση φωτογραφίας #My_Katerini, το Σάββατο 2/9/2023 στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες»" στην Κατερίνη.

20230902articlecover

Η έκθεση παρουσίαζε μέσα από 70 έργα, το ιδιαίτερα όμορφο αστικό τοπίο της Κατερίνης, την απέραντη παραλία, την καταπράσινη φύση, στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, χαρίζοντας στους θεατές ένα ξεχωριστό ταξίδι ανακάλυψης ενός ταξιδιωτικού προορισμού γεμάτο υπέροχες εικόνες και μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η έκθεση αυτή είναι αποτέλεσμα του ομώνυμου Project #My_Katerini που συνδιοργάνωσαν η ομάδα Greek Instagramers Events με την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο του project, 20 φωτογράφοι - μέλη της ομάδας Greek Instagramers Events, φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης από τις 13 έως 15 Μαΐου 2022 και μαζί με φωτογράφους τοπικών φωτογραφικών ομάδων του Νομού Πιερίας αποτύπωσαν με τον φωτογραφικό τους φακό την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Κατερίνης.

Η έκθεση παρέμεινε στο Κέντρο Τεχνών "Εννέα Μούσες" μέχρι τις 13/9, δίνοντας στους επισκέπτες της ένα δημιουργικό κίνητρο να εξερευνήσουν περαιτέρω την πόλη και να ανακαλύψουν τις μοναδικές και αστείρευτες ομορφιές της.

Η έκθεση έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην Αθήνα το επόμενο έτος, καθώς επίσης σε διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες για την τουριστική προβολή του Δήμου Κατερίνης.

Μερικά από τα έργα της έκθεσης:


Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης στην Κατερίνη:

Περισσότερα στιγμιότυπα εδώ


Βίντεο από τα εγκαίνια:

@gvergados

#My_Katerini Exhibition Opening 2/9/2023, Art Center "Nine Muses", at Katerini City. #experiencekaterini #gr_events #fypシ #fyp #Greece

♬ Calm Beat - Pasha Velchev

Λίγα λόγια για το Project #My_Katerini:

Τον Μάιο του 2022 η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και την εταιρία τουριστικού Marketing Wise Ram πραγματοποίησαν 3ήμερο φωτογραφικό Project με τίτλο "#MY_KATERINI".

Στόχοι του Project:

  • Διοργάνωση ολοκληρωμένης φωτογραφικής εμπειρίας για 20+ Social Media Photographers της ομάδας μας
  • Προβολή της Κατερίνης σε εγχώριο και διεθνές κοινό αξιοποιώντας την δύναμη της εικόνας και των Social Media
  • Παραγωγή αξιόλογου φωτογραφικού υλικού για τις τουριστικές καμπάνιες της πόλης

Το πρώτο στάδιο του Project ολοκληρώθηκε σε 3 φάσεις:

ΦΑΣΗ 1η : ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 20 SOCIAL MEDIA PHOTOGRAPHERS – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η πόλη φιλοξένησε 20 Social Media Photographers, μέλη της δραστήριας ομάδας μας, το διάστημα από 13 έως 15/5/22, προκειμένου να αποτυπώσουν με τον φωτογραφικό τους φακό την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Κατερίνης. Ο Δήμος Κατερίνης παρείχε σε όλους δωρεάν μετακίνηση από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη με επιστροφή, διαμονή, γεύματα, μετακινήσεις εντός πόλης και ξεναγήσεις. Στην φωτογραφική αποστολή των 20 Social Media Photographers είχαμε την χαρά να εντάξουμε και φωτογράφους από φωτογραφικές ομάδες της Κατερίνης και των γύρω περιοχών.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι φιλοξενούμενοι influencers Ιnstagramers περιηγήθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο Εργοστάσιο Εμποτισμού Ξυλείας, στην πόλη της Κατερίνης, ενώ την τελευταία ημέρα της δράσης περπάτησαν στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή. Στο πλαίσιο της δράσης #My_Katerini, το πρωί του Σαββάτου της 14ης Μαΐου, παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Γιώργου Νταντάμη πραγματοποιήθηκε φωτογραφική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, με ανοικτή πρόσκληση των συνδιοργανωτών προς ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών τόσο από την πόλη της Κατερίνης όσο και από τις ευρύτερες γύρω περιοχές.

koukodimosΌπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος:
«Συγκροτήσαμε ένα πρόγραμμα με όραμα για την πόλη, που έχει στόχο την εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη και προάγει τη μοναδικότητα της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, σε όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες μας, που μεθοδικά, βήμα - βήμα, όλοι μαζί προχωράμε στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, η αποτύπωση των όμορφων διαδρομών και εικόνων του δήμου μας από τους Instagramers αποκτά ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία και αποτελεί «επένδυση» για την προβολή του Δήμου μας ως προορισμού».


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την 1η φάση του Project #My_Katerini:

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα στο Facebook Album


ΦΑΣΗ 2η : ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Σε ανταπόδοση για την φιλοξενία, οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν τα αξιοθέατα της πόλης και ανάρτησαν φωτογραφίες & stories στα κοινωνικά τους προφίλ, παρουσιάζοντας τις ομορφιές της Κατερίνης σε εκατομμύρια πιθανούς ταξιδιώτες. Η φωτογραφική αυτή δράση αποτελεί «επένδυση» για την προβολή του προορισμού. Με σύμμαχο την φωτογραφία και τα κοινωνικά δίκτυα (Instagram, Facebook, TikTok), μαγευτικές εικόνες της Κατερίνης, όπως τις αποτύπωσαν οι Instagramers, θα «ταξιδεύουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα λαμβάνουν χιλιάδες προβολές αναδεικνύοντας την πόλη σε διεθνές επίπεδο, προσελκύοντας πιθανούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Από την 1η στιγμή, το Project #My_Katerini απέδωσε καρπούς και αποτέλεσε μια σημαντική ενέργεια προβολής του ταξιδιώτικού προορισμού. Υπέροχες φωτογραφίες και video αναρτήθηκαν στο Instagram και στο Facebook από τους φωτογράφους, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό προβολών. Πολλές από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, αναδημοσιεύτηκαν και από διεθνή κανάλια – hubs με απήχηση σε εκατομμύρια πιθανούς ταξιδιώτες ανά τον κόσμο. Οι προβολές των φωτογραφιών στα Social Media αυξάνονται καθημερινά και σε βάθος χρόνου, καθώς οι φωτογράφοι συνεχίζουν να αναρτούν φωτογραφίες της Κατερίνης στα κοινωνικά τους προφίλ.

Δείτε τα hashtags του event: #my_katerini και #experiencekaterini:

20190919ml (2)rth

20190919ml (3)rth


ΦΑΣΗ 3η : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

O Δήμος Κατερίνης και η εταιρία Wise Ram παρέλαβαν από την ομάδα μας ένα σημαντικό ψηφιακό αρχείο φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Το φωτογραφικό υλικό προσφέρθηκε αφιλοκερδώς στην Κατερίνη από την ομάδα μας και τους συμμετέχοντες φωτογράφους, προς αξιοποίηση για περαιτέρω ενέργειες τουριστικής προβολής της πόλης (Ενδεικτικά: Social Media & Sites του προορισμού, εκθέσεις φωτογραφίας, Travel media, διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, παρουσιάσεις για travel buyers και άλλους, μη εμπορικούς σκοπούς). Ανταποδοτικά, για κάθε χρήση των φωτογραφιών, συμφωνήθηκε να γίνεται πάντα αναφορά στο όνομα του φωτογράφου, οπότε με αυτόν τον τρόπο να προβάλλεται και ο δημιουργός.

Δείγμα φωτογραφικού υλικού που παρέλαβε ο Δήμος Κατερίνης:

Το δεύτερο στάδιο του Project #My_Katerini περιλάμβανε την διοργάνωση διαγωνισμού και έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την Κατερίνη, με στόχο να παρουσιαστεί στην Αθήνα και στην Κατερίνη.


Το project "#My_Katerini" αποτελεί μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς ταξιδιωτικούς προορισμούς.