• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εγκαίνια έκθεσης #My_Greece:Villages στην Αθήνα

Παρουσίαση έκθεσης "#My_Greece:Villages, Τα χωριά της Ελλάδας μέσα από τo βλέμμα 270 insta-φωτογράφων" στην Αθήνα

Ο δεύτερος σταθμός της ομαδικής μας έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο "#My_Greece:Villages, τα χωριά της Ελλάδας μέσα από τo βλέμμα 270 insta-φωτογράφων", ήταν η Αθήνα. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ από 2 έως 17 Οκτωβρίου 2021, προκαλώντας συγκίνηση, νοσταλγία και συναισθήματα σε όσους την επισκέφθηκαν. Εκατοντάδες φίλοι της φωτογραφίας έδωσαν δυναμικό “παρών”, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και περιπλανήθηκαν μέσα από τις φωτογραφίες που απαρτίζουν την έκθεση σε 270 γνωστά και άγνωστα χωριά της Ελλάδας.

20191108mgv coverrth

Όμορφα χωριά, μαγευτικά τοπία, αυθεντικές φυσιογνωμίες, έθιμα, παραδόσεις, φιλοξενία...

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις εικόνες μιας άλλης εποχής που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.

Αυτή είναι η επαρχία της Ελλάδας μέσα από το βλέμμα ταλαντούχων φωτογράφων.

270 φωτογραφίες – 270 φωτογράφοι – 270 χωριά

#my_greece: villages


Η έκθεση παρουσιάστηκε στην Αθήνα υπό την Αιγίδα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" αποτελώντας μέρος του Εθνικού Προγράμματος Δράσεων και Εκδηλώσεων που συντονίζει η επιτροπή, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821. Για την έκθεση #My_Greece:Villages, η ομάδα μας έλαβε Θερμά Συγχαρητήρια από την ίδια την Πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η έκθεση κατάφερε για άλλη μια φορά να εντυπωσιάσει τους θεατές αποκαλύπτοντας τους την απαράμιλλη ομορφιά της Ελληνικής επαρχίας και επαναπροσδιορίζοντας την διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδη και γοητευτική ιστορία της χώρας μας.

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια στην Αθήνα:

Περισσότερα Φωτογραφικά Στιγμιότυπα: Athens Photo Album


Δημοσιεύσεις για την έκθεση στην Αθήνα:


Λίγα λόγια για το Project #My_Greece Villages:

Η έκθεση φωτογραφίας “#My_Greece: Villages” παρουσιάζει 270 Ελληνικά χωριά, επιχειρώντας να ταξιδέψει το κοινό στις στιγμές και την καθημερινότητα μιας Ελλάδας που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου. Υπέροχα τοπία, χωριάτικες αρχιτεκτονικές, όμορφες γειτονιές, αυθεντικές φιλόξενες φυσιογνωμίες, ιδιαίτερα έθιμα, χρώματα, μοναδικά στιγμιότυπα, ανασύρουν αναμνήσεις κι εμπειρίες από τα παιδικά μας χρόνια και παρασύρουν τον θεατή σε ένα νοσταλγικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις και συναισθήματα.

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι, μέσα από τα έργα τους και τις ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις, σηματοδοτούν τον αληθινό χαρακτήρα και την ταυτότητα αυτού του τόπου. Κάθε φωτογραφία, μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επαναπροσδιορίζει την διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική ιστορία της χώρας μας.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του ευρύτερου φωτογραφικού Project με τίτλο #My_Greece:Villages που διοργάνωσε και επιμελήθηκε η ομάδα μας, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας. Το Project, εκτός από την ομώνυμη, περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας, περιλαμβάνει και έκδοση φωτογραφικού λευκώματος από τις εκδόσεις BELL. Η δράση αυτή δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη της επαρχίας της χώρας μας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και ιδιαίτερα τα όμορφα Ελληνικά χωριά που είναι γεμάτα υπέροχες εικόνες και μοναδικά χαρακτηριστικά. Το Project αποτελεί την συνέχεια του επιτυχημένου Project "#My_Greece, η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων" που παρουσιάστηκε τη διετία 2018-2019.

To Project "My_Greece: Villages" υλοποιήθηκε σε 3 φάσεις:

ΦΑΣΗ 1η ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Η συλλογή του φωτογραφικού υλικού που απαρτίζει το Project “#My_Greece: Villages” πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε η ομάδα μας Greek Instagramers Events, την περίοδο 25/7/19 – 8/9/19.

20191108mgvcrth

Οι αριθμοί από το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού εντυπωσιάζουν:

  • 363 Φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή.
  • Περισσότερες από 4.500 Φωτογραφίες από Ελληνικά Χωριά συγκεντρώθηκαν.
  • Περισσότερα από 800 emails συμμετοχών διαχειρίστηκε η ομάδα μας.

Από το φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε διακρίθηκαν 270 φωτογραφίες, 270 φωτογράφων, από 270 ξεχωριστά Ελληνικά χωριά, που συνθέτουν το έργο “#My_Greece: Villages”.


Η ανακοίνωση του διαγωνισμού και της έκθεσης, αποτέλεσαν κύρια είδηση για πολλά ΜΜΕ. Σημαντικά μέσα ενημέρωσης όπως το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΣΚΑΙ, Πρώτο Πρόγραμμα, Αθήνα 984, ΕΡΤ3 έδειξαν ενδιαφέρον και έκαναν εκτενή αφιερώματα για το project “#My_Greece: Villages”. 

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100.3fm:

 

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ:

 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας 102fm της ΕΡΤ3:

 

Έγραψαν για τον διαγωνισμό του Project "#My_Greece: Villages":

 

Διαγωνισμός "#My_Greece: Villages"
Google Search Results:ΦΑΣΗ 2η ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν τα έργα μιας εντυπωσιακής έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει 270 από τα αμέτρητα χωριά της χώρας μας, μέσα από την ξεχωριστή ματιά 270 φωτογράφων από όλη την Ελλάδα. Υπέροχα τοπία, χωριάτικες αρχιτεκτονικές, όμορφες γειτονιές, αυθεντικές φιλόξενες φυσιογνωμίες, ιδιαίτερα έθιμα, χρώματα, μοναδικά στιγμιότυπα, ανασύρουν αναμνήσεις κι εμπειρίες από τα παιδικά μας χρόνια και τα ωραιότερα ταξίδια μας.

Η έκθεση #My_Greece:Villages παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 35η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia στην Θεσσαλονίκη (TIF HELEXPO) και είχε προγραμματιστεί η περιοδεία της εντός της διετίας 2020-2021. Λόγω των εξελίξεων με την πανδημία Covid-19 η περιοδεία αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε εκ νέου για τη διετία 2021-2022, με πρώτο σταθμό την Αθήνα όπου παρουσιάστηκε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021αποτελώντας μέρος του Εθνικού Προγράμματος Δράσεων και Εκδηλώσεων που συντονίζει η επιτροπή, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.

 20191108mgv gr2021rth

ΦΑΣΗ 3η ΕΚΔΟΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Η έκθεση συνοδύεται από την έκδοση ομώνυμου φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων BELL, το οποίο διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Η ομάδα Greek Instagramers Events και οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στο φωτογραφικό λεύκωμα, προσφέρουν όλο το ποσό που αντιστοιχεί στα πνευματικά τους δικαιώματα, στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για την οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού της έργου. 

20210723mgvcover


Ανταποδοτική συνεργασία - Social Media & Brand Awareness

Η δράση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη συμμετοχή για τους συμμετέχοντες. Το project υποστήριξαν οι χορηγοί:

Εκδόσεις BELL - Έκδοση φωτογραφικού λευκώματος.

ΑΝΕΚ Lines - Diamond Sponsor Project "#My_Greece: Villages".

WIND - Diamond Sponsor Project "#My_Greece: Villages".

Ψηφιακό Τύπωμα - Χορηγία εκτύπωσης των έργων της έκθεσης.

Natassa Lantzaki - Χορηγία ψηφιακού επικοινωνιακού υλικού (Αφίσες, banners κλπ).

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. - Χορηγία μετακίνησης των έργων της έκθεσης.

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς - Χορηγία φιλοξενίας έκθεσης στην Αθήνα

Μέσα από την ομαδική δράση, τις επικοινωνιακές ενέργειες της ομάδας μας στα Social Media, στην εκδήλωση εγκαινίων και στα ΜΜΕ και μέσα από τις αναδημοσιεύσεις των φωτογράφων που συμμετείχαν, οι χορηγοί έλαβαν σημαντική προβολή.


Το project "#My_Greece:Villages" αποτελεί μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς ταξιδιωτικούς προορισμούς.