• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Travel & Social Media Photography Project #My_Veria

Συμμετοχή: 82 φωτογράφοι. Φωτογράφιση περιοχής, Προβολή του φαινομένου των ανθισμένων ροδακινιών στα Social Media

Η ομάδα μας Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας πραγματοποίησε 2ήμερη εκδρομή στην Βέροια τον Μάρτιο του 2019 με αφορμή το φαινόμενο των ανθισμένων ροδακινιών. 

Οι 82 συμμετέχοντες Instagramers ανακάλυψαν και φωτογράφισαν τις ξεχωριστές ομορφιές της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην ανοιξιάτικη φύση, βιώνοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία χρωμάτων και αρωμάτων στον κάμπο της Ημαθίας. Ένα από τα ομορφότερα αγροτικά τοπία της χώρας μας, που ξεχωρίζει για το απέραντο ροζ χρώμα που αποκτά για λίγες μόνο εβδομάδες, κατά την περίοδο ανθοφορίας των αμέτρητων Ροδακινιών.

Στόχοι του Project:

  • Διοργάνωση ολοκληρωμένης φωτογραφικής εμπειρίας για 82 Social Media Photographers της ομάδας μας
  • Προβολή του φαινομένου των ανθισμένων ροδακινιών σε εγχώριο και διεθνές κοινό αξιοποιώντας την δύναμη της εικόνας και των Social Media

Το Project ολοκληρώθηκε σε 2 φάσεις:

ΦΑΣΗ 1η : ΔΙΗΜΕΡΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ 82 SOCIAL MEDIA PHOTOGRAPHERS – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο Τουριστικός όμιλος Βέροιας παρείχε σε 32 φωτογράφους από τη Νότια & Κεντρική Ελλάδα μετακίνηση με λεωφορείο από την Αθήνα, διαμονή, γεύματα, ξενάγηση στην πόλη της Βέροιας, στα φυσικά αξιοθέατα του νομού Ημαθίας, στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, στο μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου και στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Την ημέρα της φωτογράφισης στον κάμπο, πάνω από 50 φωτογράφοι από την Βόρεια Ελλάδα και την γύρω περιοχή προστέθηκαν στην ομάδα των 32 φωτογράφων ανταποκρινόμενοι στο ανοιχτό κάλεσμα της ομάδας μας για την φωτογράφιση των ανθισμένων ροδακινιών. Οι φωτογράφοι μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν, να ανακαλύψουν τις όμορφες λεπτομέρειες της περιοχής, να τις φωτογραφίσουν και να τις προβάλλουν μέσα από τα κοινωνικά τους προφίλ στο διαδίκτυο!


ΦΑΣΗ 2η : ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν τα αξιοθέατα και το φαινόμενο των ανθισμένων ροδακινιών και ανάρτησαν φωτογραφίες, stories & live videos στα κοινωνικά τους προφίλ, παρουσιάζοντας τις ομορφιές της περιοχής σε εκατοντάδες χιλιάδες πιθανούς επισκέπτες. Στα hashatags #My_Veria & #veriapeach στο Instagram και στο Facebook, αναρτήθηκαν υπέροχες φωτογραφίες, ενώ αρκετές από αυτές διακρίθηκαν σε παγκόσμια κανάλια (Instagram hubs & Facebook groups).

Δείτε τα hashtags του Event στο Instagram: #My_Veria #veriapeach 


ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

Το Project #My_Veria απασχόλησε τα ΜΜΕ και την εφημερίδα Έθνος Σαββάτου η οποία έκανε εκτενές αφιέρωμα στην δημιουργική δράση της ομάδας μας. 

Έγραψαν για το Project #My_Veria:

 

 

   


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT, ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ:

Δείτε περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την φωτογράφιση εδώ: Photo Album


Βίντεο από το διήμερο:

Video by: Andreas Katsikoudis


Το project "#My_Veria" αποτελεί μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς ταξιδιωτικούς προορισμούς.