• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εγκαίνια έκθεσης #My_Saronikos στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγονησίου

Παρουσίαση της έκθεσης #My_Saronikos, του ομώνυμου Travel & Social Media Photogaphy Project της ομάδας μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγονησίου.

Το Σάββατο 4 Μαΐου η ομάδα μας εγκαινίασε την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “#My_Saronikos”. Η έκθεση ήταν αποτέλεσμα του ομώνυμου Travel & Social Media Photography Project, που διοργάνωσε η ομάδα μας την άνοιξη του 2018 σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού (www.saronikoscity.gr).

20190504msrth

Η έκθεση #My_Saronikos παρουσιάστηκε αρχικά στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού 34η Philoxenia και Athens International Tourism Expo 2018 και μέρος της στο 5ο Photonet Special Day. Ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγονησίου, όπου φιλοξενήθηκε από τις 4 έως τις 17 Μαΐου 2019. Τα έργα της έκθεσης αποτέλεσαν για τους επισκέπτες ένα ξεχωριστό εικονικό ταξίδι στα υπέροχα φυσικά πράσινα τοπία, τους παραθαλάσσιους οικισμούς, τους βυζαντινούς ναούς και τους κρυφούς φωτογραφικούς θησαυρούς της περιοχής.

 


Λίγα λόγια για το Project #My_Saronikos:

Τον Μάιο του 2018 η ομάδα μας σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού διοργάνωσε το μονοήμερο Project "#My_Saronikos". 

Συμμετοχή: 100 φωτογράφοι & 10 Μοντέλα. Φωτογράφιση περιοχής, Προβολή στα Social Media, Έκθεση Φωτογραφίας.

Στόχοι του Project:

  • Διοργάνωση ολοκληρωμένης φωτογραφικής εμπειρίας για 100 Social Media Photographers της ομάδας μας
  • Προβολή της περιοχής του Δήμου Σαρωνικού σε εγχώριο και διεθνές κοινό αξιοποιώντας την δύναμη της εικόνας και των Social Media
  • Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας για την τουριστική προβολή του Δήμου Σαρωνικού μέσα από πολιτιστικές δράσεις

Το Project ολοκληρώθηκε σε 3 φάσεις:

ΦΑΣΗ 1η : ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 100 SOCIAL MEDIA PHOTOGRAPHERS – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Δ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Στο Project συμμετείχαν περισσότεροι από 100 ταλαντούχοι φωτογράφοι και 10+ μοντέλα. Ο δήμος παρείχε στους συμμετέχοντες μετακίνηση με Λεωφορεία από το κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Σαρωνικού, ξεναγήσεις στα σημεία ενδιαφέροντος και ένα ομαδικό γεύμα με προκαθορισμένο μενού.

Το πρόγραμμα επισκέψεων:

1. Καλύβια, Δημαρχείο. Συνάντηση με τον Δήμαρχο
2. "9 πύργοι". Βυζαντινοί Ναοί Αγ. Πέτρου & Παναγίας Μεσοσπορίτισσας
3. Οικισμός Ολύμπου
4. Οινοποιείο Στροφιλιά Αναβύσσου
5. Περιοχή "Καταφύγι", Παλ. Φώκαιας.
6. Μνημείο "Oria", 59ο χλμ Αθηνών-Σουνίου
7. Λιμανάκι Παλαιάς Φώκαιας
8. Παραλία Αναβύσσου
9. Αγ. Νικόλαος Αναβύσσου
10. Μονοπάτι Σαρωνίδας

Οι φωτογράφοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό απαθανατίζοντας τους φωτογραφικούς θησαυρούς του Σαρωνικού σκηνοθετώντας μαγευτικές, κινηματογραφικές λήψεις με τα μοντέλα της ομάδας μας.

ΦΑΣΗ 2η : ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Σε ανταπόδοση για την φιλοξενία, οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν τα αξιοθέατα του Δήμου Σαρωνικού και ανάρτησαν φωτογραφίες, stories & live videos στα κοινωνικά τους προφίλ, παρουσιάζοντας τις ομορφιές της περιοχής σε εκατοντάδες χιλιάδες πιθανούς επισκέπτες. Στο hashatag #My_Saronikos στο Instagram, αναρτήθηκαν υπέροχες φωτογραφίες που απεικονίζουν τα όμορφα τοπία και αξιοθέατα του δήμου Σαρωνικού μέσα από μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσέγγιση. Πολλές από τις φωτογραφίες διακρίθηκαν σε παγκόσμια κανάλια (hubs) και το πρωτοποριακό ταξιδιωτικό Project απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι φωτογράφοι αναρτούσαν φωτογραφίες της περιοχής στα κοινωνικά τους προφίλ σταδιακά και για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα οι ομορφιές του Δήμου Σαρωνικού να προβάλλονταν για αρκετά μεγάλο βάθος χρόνου.

Δείτε τo hashtag του Event στο Instagram: #My_Saronikos


ΦΑΣΗ 3η : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ένα αξιόλογο φωτογραφικό υλικό από την φωτογράφιση του Δήμου Σαρωνικού συγκεντρώθηκε από την ομάδα μας το επόμενο διάστημα, το οποίο αποτέλεσε την βάση για την εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας "#My_Saronikos", που διοργανώθηκε υπό την επιμέλεια της ομάδας μας. Η έκθεση φιλοξενήθηκε τον Μάιο του 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγονησίου, ενώ μέρος της παρουσιάστηκε στο 5ο Photonet Day και στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού 34η Philoxenia και Athens International Tourism Expo 2018. Η έκθεση, μέσα από την δημιουργική ματιά των ταλαντούχων φωτογράφων της ομάδας μας, κατάφερε να εντυπωσιάσει χιλιάδες θεατές, προβάλλοντας μαγευτικές εικόνες από τα υπέροχα, φυσικά και καταπράσινα τοπία, τους παραθαλάσσιους οικισμούς, τους βυζαντινούς ναούς, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και του κρυφούς φωτογραφικούς θησαυρούς που ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια των εκθέσεων:

Φωτό: Εγκαίνια στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγονησίου

Περισσότερα στιγμιότυπα από τα εγκαίνια: https://tinyurl.com/gre-ms19


Φωτό: Παρουσίαση στο 5o Photonet Day

Περισσότερα στιγμιότυπα : https://tinyurl.com/gre-5psd


Φωτό: Παρουσίαση στην 34η Philoxenia

Περισσότερα στιγμιότυπα από την παρουσίαση στην 34η Philoxenia: https://tinyurl.com/gre-34p


Φωτό: Παρουσίαση στην Athens International Tourism Expo 2018
Περισσότερα στιγμιότυπα από την παρουσίαση στην Athens International Tourism Expo 2018: https://tinyurl.com/gre-ite


ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ:

Έγραψαν για το Project #My_Saronikos:

 

 

 
 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά«Η φετινή παρουσία μας στην Philoxenia ήταν ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, την οποία εφαρμόζουμε με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στόχος μας ήταν και είναι να αναδείξουμε το Δήμο Σαρωνικού ως αναγνωρίσιμο τουριστικό προορισμό στην Αττική και να τοποθετηθούμε με αξιώσεις στη συνείδηση, τόσο του κοινού όσο και των φορέων λήψης αποφάσεων. Στην προσπάθεια αυτή αξιοποιούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία τουριστικού μάρκετινγκ, αναπτύσσοντας δυναμική παρουσία και στο χώρο κοινωνικών δικτύων με ισχυρή επιρροή στη διαμόρφωση των προτιμήσεων των επισκεπτών, όπως είναι το Instagram. Είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την ομάδα των Ελλήνων Instagrammers και ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε σε ένα τόσο ευρύ κοινό. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη μας, που για μια ακόμη χρονιά οργάνωσαν και επιμελήθηκαν την άψογη παρουσία του Δήμου Σαρωνικού στη Philoxenia. Συνεχίζουμε με γνώση, με σχέδιο και επαγγελματισμό.»


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΤΟΥ PROJECT, ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ:

Δείτε περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την φωτογράφιση εδώ: https://tinyurl.com/gre-msp


Το project "#My_Saronikos" αποτελεί μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς ταξιδιωτικούς προορισμούς.