• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

H έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας "Stories" στην "PHOTOVISION 2019"

Συμμετοχή της ομάδας μας στην "IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019" με την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας "Stories"

Η ομάδα μας Greek Instagramers Events έδωσε δυναμικό "παρών" στην «IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019», τη μεγαλύτερη και εγκυρότερη έκθεση για τη φωτογραφία, την τεχνολογία, το βίντεο και τις εφαρμογές τους, παρουσιάζοντας την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας “STORIES”. Η έκθεση παρουσίαζε μικρές και μεγάλες ιστορίες της καθημερινότητας, ιδιαίτερες στιγμές, εικόνες και συναισθήματα, μέσα από αφηγηματικού χαρακτήρα φωτογραφικές προσεγγίσεις που επιχειρούσαν να ταξιδέψουν το κοινό, πέρα από τα όρια του φωτογραφικού κάδρου. Η έκθεση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες της Photovision που πέρασαν από το περίπτερο της ομάδας μας το τριήμερο 5-7 Απριλίου 2019.

 

20190405pvcrth

 

Στην έκθεση συμμετείχαν σπουδαστές του εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας που διοργάνωσε και παρείχε δωρεάν η ομάδα μας την περασμένη χρονιά, σε περισσότερους από 100 φίλους της φωτογραφίας. Με εισηγητή τον δάσκαλο δημιουργικής φωτογραφίας Βασίλη Νίκα, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέσα από τα μαθήματα τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές της δημιουργικής λήψης, αναπτύσσοντας παράλληλα την φωτογραφική τους σκέψη και ματιά.

Η εκπαιδευτική δράση της ομάδας πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018. Για τις ανάγκες του μαθήματος δημιουργήθηκαν τρία τμήματα μαθητών, τα οποία φιλοξένησαν το «Athens Digital Lab» στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και τα «Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων» στο 76ο Δ. Σχολείο Αθηνών.

Η παρουσίαση της έκθεσης καλλιτεχνικής φωτογραφίας “STORIES” στην Διεθνή Έκθεση για την Φωτογραφία και τις Εφαρμογές της «IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019» απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από το φωτογραφικό κοινό που την επισκέφθηκε. Η έκθεση είχε φιλοξενηθεί επίσης και στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), από 12 έως 25 Ιανουαρίου 2019. Ένα σύγχρονο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας.


Στιγμιότυπα από την παρουσίαση της έκθεσης "Stories" στην Photovision 2019:

Περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα: Photo Album

Η έκθεση εκτυπώθηκε στο εργαστήριο "Μάριος Βάϊνβουρμ (Ψηφιακό Τύπωμα - tipoma.gr)", με εξαιρετικής ποιότητας υλικά από την εταιρία "Δημήτρης Κοτσίρης (Τεχνογραφική - technographiki.com)". Την παρουσία της ομάδας μας στην IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019 στήριξαν αυτές οι δύο εταιρίες καλύπτοντας τα έξοδα ενοικίασης ικανού αριθμού εκθεσιακών Panels, ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια άρτια παρουσίαση αυτής της υπέροχης έκθεσης. Μέσα από την άριστη παρουσία της ομάδας και της έκθεσης μας στην διεθνή έκθεση IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019, οι χορηγοί μας έλαβαν σημαντική προβολή.


Βίντεο με στιγμιότυπα από την "IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019":

Video by: Jim Kehagias


Λίγα λόγια για τον Βασίλη Νίκα:

O Βασίλης Νίκας είναι καταξιωμένος δάσκαλος δημιουργικής φωτογραφίας. Ατομικές του εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πρόσφατη ατομική του έκθεση «Τα Παιδιά της Ριτσώνας», ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας να αποδοθεί δημιουργικά η ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας, όπου ο φωτογράφος έζησε και εργάστηκε για περισσότερο από 14 μήνες. Για το έργο και την προσφορά του στον προσφυγικό οικισμό της Ριτσώνας έχει γυριστεί ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο "In The Eyes of Children" από την Ashi Films, σε σκηνοθεσία της Fuyuko Mochizuki, το οποίο έχει βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ.

 


Ανταποδοτική συνεργασία - Social Media & Brand Awareness

Την παρουσία της ομάδας μας στην IMAGE + TECH & PHOTOVISION 2019 στήριξαν οι χορηγοί:

Ψηφιακό Τύπωμα (Μάριος Βάϊνβουρμ) - Χορηγία panels για το περίπτερο της ομάδας μας.

Τεχνογραφική (Δημήτρης Κοτσίρης) - Χορηγία panels για το περίπτερο της ομάδας μας.

Η ομάδα μας φιλοξένησε τους χορηγούς στο περίπτερο της με δείγματα των προϊόντων τους και διανομή επικοινωνιακού υλικού (φυλλάδια, κάρτες κλπ). Επιπλέον, μέσα από την παρουσίαση της έκθεσης, τις επικοινωνιακές ενέργειες της ομάδας στα Social Media και στα ΜΜΕ και μέσα από τις αναδημοσιεύσεις των φωτογράφων που συμμετείχαν, οι χορηγοί έλαβαν σημαντική προβολή.