• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εγκαίνια έκθεσης #My_Greece:Villages στην 35η Philoxenia

Παρουσίαση έκθεσης "#My_Greece:Villages, Τα χωριά της Ελλάδας μέσα από τo βλέμμα 270 insta-φωτογράφων" στην 35η Philoxenia

Ο πρώτος σταθμός της νέας μας ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο "#My_Greece:Villages, τα χωριά της Ελλάδας μέσα από τo βλέμμα 270 insta-φωτογράφων", ήταν η Θεσσαλονίκη, στην 35η Philoxenia, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Πάνω από 20.000 επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα χωριά της Ελλάδας μέσα από τις 270 φωτογραφίες της έκθεσης και να ανακαλύψουν μοναδικές εικόνες, όπως τις απαθανάτισαν οι 270 φωτογράφοι που συμμετείχαν.

20191108mgv coverrth

Όμορφα χωριά, μαγευτικά τοπία, αυθεντικές φυσιογνωμίες, έθιμα, παραδόσεις, φιλοξενία...

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις εικόνες μιας άλλης εποχής που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.

Αυτή είναι η επαρχία της Ελλάδας μέσα από το βλέμμα ταλαντούχων φωτογράφων.

270 φωτογραφίες – 270 φωτογράφοι – 270 χωριά

#my_greece: villages


Η έκθεση κατάφερε να μαγέψει το κοινό και να προσφέρει στους επισκέπτες ένα νοσταλγικό ταξίδι στα τοπία, τις στιγμές και την καθημερινότητα που βιώνουμε στην πανέμορφη επαρχία της χώρας μας. Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, εκπρόσωποι του ΕΟΤ, Δήμοι, Περιφέρειες και παράγοντες τουρισμού οι οποίοι έδειξαν θερμό ενδιαφέρον για τις σπάνιες αυτές εικόνες που παρουσιάζουν μια σχεδόν ανεξερεύνητη πλευρά της Ελλάδας.

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια στην 35η Philoxenia:

Περισσότερα Φωτογραφικά Στιγμιότυπα: Philoxenia Photo Album


Λίγα λόγια για το Project #My_Greece Villages:

Η έκθεση φωτογραφίας “#My_Greece: Villages” παρουσιάζει 270 Ελληνικά χωριά, επιχειρώντας να ταξιδέψει το κοινό στις στιγμές και την καθημερινότητα μιας Ελλάδας που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου. Υπέροχα τοπία, χωριάτικες αρχιτεκτονικές, όμορφες γειτονιές, αυθεντικές φιλόξενες φυσιογνωμίες, ιδιαίτερα έθιμα, χρώματα, μοναδικά στιγμιότυπα, ανασύρουν αναμνήσεις κι εμπειρίες από τα παιδικά μας χρόνια και παρασύρουν τον θεατή σε ένα νοσταλγικό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις και συναισθήματα.

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι, μέσα από τα έργα τους και τις ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις, σηματοδοτούν τον αληθινό χαρακτήρα και την ταυτότητα αυτού του τόπου. Κάθε φωτογραφία, μας παρασύρει σε μια νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επαναπροσδιορίζει την διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδης και γοητευτική ιστορία της χώρας μας.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του ευρύτερου φωτογραφικού Project με τίτλο #My_Greece:Villages που διοργάνωσε και επιμελήθηκε η ομάδα μας, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας. Το Project, εκτός από την ομώνυμη, περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας, περιλαμβάνει και έκδοση φωτογραφικού λευκώματος από τις εκδόσεις BELL. Η δράση αυτή δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη της επαρχίας της χώρας μας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και ιδιαίτερα τα όμορφα Ελληνικά χωριά που είναι γεμάτα υπέροχες εικόνες και μοναδικά χαρακτηριστικά. Το Project αποτελεί την συνέχεια του επιτυχημένου Project "#My_Greece, η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 insta-φωτογράφων" που παρουσιάστηκε τη διετία 2018-2019.

To Project "My_Greece: Villages" υλοποιήθηκε σε 3 φάσεις:

ΦΑΣΗ 1η ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Η συλλογή του φωτογραφικού υλικού που απαρτίζει το Project “#My_Greece: Villages” πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε η ομάδα μας Greek Instagramers Events, την περίοδο 25/7/19 – 8/9/19.

20191108mgvcrth

Οι αριθμοί από το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού εντυπωσιάζουν:

  • 363 Φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή.
  • Περισσότερες από 4.500 Φωτογραφίες από Ελληνικά Χωριά συγκεντρώθηκαν.
  • Περισσότερα από 800 emails συμμετοχών διαχειρίστηκε η ομάδα μας.

Από το φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε διακρίθηκαν 270 φωτογραφίες, 270 φωτογράφων, από 270 ξεχωριστά Ελληνικά χωριά, που συνθέτουν το έργο “#My_Greece: Villages”.


ΦΑΣΗ 2η ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν τα έργα μιας εντυπωσιακής έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει 270 από τα αμέτρητα χωριά της χώρας μας, μέσα από την ξεχωριστή ματιά 270 φωτογράφων από όλη την Ελλάδα. Υπέροχα τοπία, χωριάτικες αρχιτεκτονικές, όμορφες γειτονιές, αυθεντικές φιλόξενες φυσιογνωμίες, ιδιαίτερα έθιμα, χρώματα, μοναδικά στιγμιότυπα, ανασύρουν αναμνήσεις κι εμπειρίες από τα παιδικά μας χρόνια και τα ωραιότερα ταξίδια μας.

Η έκθεση #My_Greece:Villages παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 35η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia στην Θεσσαλονίκη (TIF HELEXPO) και είχε προγραμματιστεί η περιοδεία της εντός της διετίας 2020-2021. Λόγω των εξελίξεων με την πανδημία Covid-19 η περιοδεία αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε εκ νέου για τη διετία 2021-2022, με αναμενόμενο πρώτο σταθμό την Αθήνα.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" αποτελώντας μέρος του Εθνικού Προγράμματος Δράσεων και Εκδηλώσεων που συντονίζει η επιτροπή, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821 

 20191108mgv gr2021rth

ΦΑΣΗ 3η ΕΚΔΟΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

Η έκθεση συνοδύεται από την έκδοση ομώνυμου φωτογραφικού λευκώματος των εκδόσεων BELL, το οποίο διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω Internet. Η ομάδα Greek Instagramers Events και οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στο φωτογραφικό λεύκωμα, προσφέρουν όλο το ποσό που αντιστοιχεί στα πνευματικά τους δικαιώματα, στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για την οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού της έργου. 

20210723mgvcover


Η ανακοίνωση του διαγωνισμού και της έκθεσης, αποτέλεσαν κύρια είδηση για πολλά ΜΜΕ. Σημαντικά μέσα ενημέρωσης όπως το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΣΚΑΙ, Πρώτο Πρόγραμμα, Αθήνα 984, ΕΡΤ3 έδειξαν ενδιαφέρον και έκαναν εκτενή αφιερώματα για το project “#My_Greece: Villages”.

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100.3fm:

 

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ:

 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας 102fm της ΕΡΤ3:

 

Έγραψαν για το Project "#My_Greece: Villages":

 

Διαγωνισμός "#My_Greece: Villages"
Google Search Results:



Ανταποδοτική συνεργασία - Social Media & Brand Awareness

Η δράση πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη συμμετοχή για τους συμμετέχοντες. Το project υποστήριξαν οι χορηγοί:

Εκδόσεις BELL - Έκδοση φωτογραφικού λευκώματος.

ΑΝΕΚ Lines - Diamond Sponsor Project "#My_Greece: Villages".

WIND - Diamond Sponsor Project "#My_Greece: Villages".

Ψηφιακό Τύπωμα - Χορηγία εκτύπωσης των έργων της έκθεσης.

Natassa Lantzaki - Χορηγία ψηφιακού επικοινωνιακού υλικού (Αφίσες, banners κλπ).

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. - Χορηγία μετακίνησης των έργων της έκθεσης.

Μέσα από την ομαδική δράση, τις επικοινωνιακές ενέργειες της ομάδας μας στα Social Media, στην εκδήλωση εγκαινίων και στα ΜΜΕ και μέσα από τις αναδημοσιεύσεις των φωτογράφων που συμμετείχαν, οι χορηγοί έλαβαν σημαντική προβολή.

 


Το project "#My_Greece:Villages" αποτελεί μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς ταξιδιωτικούς προορισμούς.