• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Έκθεση Εν Ολύμπω, Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας

Έκθεση Εν Ολύμπω, Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας

Άλλο ένα κορυφαίο #My_Destination Project της ομάδας μας Greek Instagramers Events, το Project #My_Olympus_Riviera, ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας για τον Νομό Πιερίας, που θα παρουσιαστεί στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, από την Κυριακή 19 Μαϊου έως την Δευτέρα 27 Μαϊου 2024.

20240519enolympocover

Η έκθεση έχει τίτλο «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας» και μέσα από αυτή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο του Ολύμπου, του παγκόσμιου μνημείου φύσης και πολιτισμού, τον πεδινό και παραθαλάσσιο ορίζοντα, τα προσκυνήματα και τους λατρευτικούς χώρους, τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τα εθιμικά των κατοίκων και τις παραγωγικές τους δράσεις.

Τα έργα της έκθεσης προέκυψαν από το φωτογραφικό οδοιπορικό που έζησαν 25 προσκεκλημένοι φωτογράφοι της κοινότητας «Greek Instagramers Events» στο πλαίσιο της δράσης «#My_Olympus_Riviera» με σκοπό την τουριστική προβολή και την ανάδειξη των μοναδικών ομορφιών που προσφέρει η περιοχή της Πιερίας.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι φωτογράφοι:

Έλλη Αγιαννίδη, Νάνσυ Ανδριτσοπούλου, Γιώργος Βέργαδος, Ηλίας Γεωργουλέας, Ασημίνα Δεληλάμπρου, Χριστίνα Δεμερτσίδου, Δημήτρης Κοντοδημητρόπουλος, Αργυρώ Κουνάδη, Ιφιγένεια Κρικέλη, Μαρία Μαζάρου, Αργυρώ Μανώλη, Κούλα Μελαχροινάκη, Μπάμπης Γκιριτζιώτης, Ράνια Μπίνου, Χρήστος Όρλης, Νίκος Παραπονιάρης, Ιωάννα Πλατανησιώτη, Εμμανουήλ Πόζος, Βάσω Πώχου, Βασίλης Στεργιόπουλος, Αλεξάνδρα Στεφανίδου, Χαρά Συνδικιώτου, Ρούλα Τσάμη, Αναστασία Χατζηπέτρου, Γιάννης Χούσος.


Μερικά από τα έργα της έκθεσης:

 


Tα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο, στη φιλόξενη αίθουσα του Νομισματικού Μουσείου το οποίο στεγάζεται στο Ιλίου Μέλαθρον, στην οδό Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 10671, Αθήνα.

Με το πέρας της τελετής των εγκαινίων, στον κήπο του Μουσείου, θα ακολουθήσει προσφορά Πιερικών Οίνων και εδεσμάτων Μοναστηριακής κουζίνας που θα προετοιμάζουν και θα μαγειρεύουν ζωντανά οι μοναχοί των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

 

Πληροφορίες:

Εγκαίνια: Κυριακή 19 Μαΐου 2024, 19:00

Διάρκεια έκθεσης έως Δευτέρα 27-5-2024

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα και Τετάρτη, 8:30 έως 15:30

Πέμπτη έως Κυριακή, 8:00 έως 20:00

Τρίτη κλειστά.

 

Η έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024», με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και η φωτογραφική κοινότητα «Greek Instagramers Events».


Πληροφορίες για τους διοργανωτές:

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα: www.imkitrous.gr
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: www.pkm.gov.gr/p-e-pierias
Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής: www.olympusriviera.com.gr
Νομισματικό Μουσείο: www.nummus.gr
Greek Instagramers Events: www.grevents.gr


Το project "#My_Olympus_Riviera" και η έκθεση φωτογραφίας «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας», αποτελούν μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς ταξιδιωτικούς προορισμούς.