• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Piraeus Aquatic - Έκθεσης Φωτογραφίας της Έλλης Αγιαννίδη

Έναν μαγευτικό υδάτινο κόσμο είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της υποβρύχιας έκθεσης φωτογραφίας “PIRAEUS AQUATIC” της Έλλης Αγιαννίδη, συνιδρύτριας της ομάδας Greek Instagramers Events, που εγκαινιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης:

Οι φωτογραφίες και η εικαστική προσέγγιση του θέματος εντυπωσίασαν το κοινό, ενώ η έκθεση κατάφερε να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, τόσο από τον Δήμο Πειραιά, όσο και από άλλες περιοχές της Αττικής.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις «Ημέρες Θάλασσας 2023» στην πόλη του Πειραιά, από τις 26 έως τις 4 Ιουνίου.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

Δηλώσεις:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κος Γιάννης Μώραλης δήλωσε σχετικά:
moralis«Πραγματικά εξαιρετική δουλειά και σύλληψη ως ιδέα αλλά και εκτέλεση. Αν και δεν είμαι ειδικός για να κρίνω, αυτό που βλέπω ως απλός πολίτης είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί αυτή η έκθεση προβάλλεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας» και προφανώς έχει να κάνει με το υδάτινο στοιχείο. Πολλά μπράβο στην κυρία Αγιαννίδη καθώς επίσης στα κορίτσια και τους αθλητές που συμμετείχαν στην φωτογράφιση. Μακάρι στην Πινακοθήκη μας και τις «Ημέρες Θάλασσας» να φιλοξενούνται παρόμοιου επιπέδου και ποιότητας εκθέσεις!»

Η Φωτογράφος Έλλη Αγιαννίδη δήλωσε:
agiannidi«Η έκθεση «Υδάτινος Πειραιάς» αναδεικνύει έναν ξεχωριστό υδάτινο κόσμο όπου όλα μπορούν να ανατραπούν. Μέσα στον βυθό δεν υπάρχουν οι κανόνες που καθορίζουν το υπαρκτό, ο χρόνος μοιάζει να διαστέλλεται και το υγρό στοιχείο μεταμορφώνει τις όψεις των πλασμάτων. Μέσα από τις φωτογραφίες μου θέλω να προβάλω έναν υπερρεαλιστικό κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατά και όπου κυριαρχεί το φως, η διαύγεια και η ευεξία. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμο Πειραιά για την τιμητική πρόσκληση να δημιουργήσω αυτή την έκθεση με σκοπό να παρουσιαστεί στις εκδηλώσεις στις «Ημέρες Θάλασσας» καθώς επίσης και όλους τους αθλητές κολύμβησης που συμμετείχαν στις φωτογραφίσεις για την πολύτιμη υποστήριξη τους και την άψογη συνεργασία.»

Ο Γιώργος Βέργαδος, Συνιδρυτής "Greek Instagramers Events" δήλωσε:
gvergados«Η έκθεση φωτογραφίας “Piraeus Aquatic” επιχειρεί με αφηγηματικό τρόπο να δημιουργήσει συναισθηματικά δεσμά με τον θεατή, μεταδίδοντας του την αίσθηση ενός ξεχωριστού υποβρύχιου κόσμου. Η περιήγηση στα έργα της έκθεσης, δημιουργεί μια αίσθηση γλυκιάς προσμονής, παρόμοια με αυτή της ανάγνωσης ενός μυθιστορήματος που σε καλεί να ανακαλύψεις την ιστορία που εξελίσσεται σε κάθε επόμενη σελίδα. Μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές, σε ένα εξωπραγματικό υδάτινο σύμπαν που αποδομεί τους φυσικούς κανόνες, με ήρωες τους αθλητές που συνυπάρχουν αρμονικά με το υγρό στοιχείο, σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον που εναλλάσσεται από την απόλυτη σιωπή στο φως και τη ζωντάνια.»


Βίντεο εγκαινίων από το Κανάλι 1, με δηλώσεις της Έλλης Αγιαννίδη και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη:


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι 1" με την δημοσιογράφο Σοφία Φύκα:


Βίντεο από τα εγκαίνια, με δηλώσεις της Έλλης Αγιαννίδη και φίλων της φωτογραφίας που επισκέφθηκαν την έκθεση: